Bel 0413 300 607 | E-mail info@nemex.nl

Maatvoeren & uitzetten

Maatvoering is een relatief klein, maar cruciaal onderdeel van ieder bouwproject. Vaak begint dit met de uitzet van een (bouw)perceel, het grondwerk, ankerpunten, etc. Ook de maatvoering van complete constructies, metselwerken en bouwlagen behoren tot deze werkzaamheden. Onder het “uitzetten” wordt het plaatsen van markeringen op eerder ingemeten of aangewezen plekken verstaan. Het aanbrengen van deze markeringen kan op veel manieren, denk hierbij aan het plaatsen van palen, het slaan van piketten of het markeren van het beton.

We zijn ons ervan bewust dat maatvoering in de bouw van essentieel belang is in de woning- en utiliteitsbouw. Zonder de juiste maten stagneert het bouwproces en lopen de kosten aanzienlijk op. Om alles overzichtelijk te houden maken we gebruik van gebruiksvriendelijke tekeningen en rapportages die door iedereen te gebruiken zijn. Tijdens het bouwproces zijn onze experts waar nodig snel ter plaatse en loopt het contact via korte lijnen.

Maatvoeren

Onder maatvoeren verstaan we alle meetwerkzaamheden in de woning- en utiliteitsbouw. In iedere fase van een bouwproject kunnen we u assisteren. Wij horen het graag als we u van dienst kunnen zijn.

Uitzetten

Naast de gebruikelijke uitzetwerkzaamheden behoren ook revisiemetingen tot onze expertise. Ook op het gebied van 3D (laser)scannen kunt u bij ons terecht.

Meetwerk op maat

Nemex is gespecialiseerd in meetoplossingen op maat. Of het nu gaat om uitzetten, inmeten of maatvoeren, wij zijn altijd op zoek naar de juiste oplossing voor uw project. We gaan graag het gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Kunnen wij u van dienst zijn?

Waarom kiest u voor de maatvoerders van NEMEX?

Maatvoeren en uitzetten gaat bij NEMEX uiteraard volledig digitaal. Voor al het voorbereidende werk wordt gebruikgemaakt van een verscheidenheid aan CAD-software. Hiermee controleren we alle gegevens zowel voor als na iedere meting waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd en er gewerkt kan worden met een solide tekening als basis voor het project. Op deze wijze waarborgen
wij de algehele kwaliteit, de snelheid van onze service en het terigdringen van onnodige kosten.

Doordat we constant op zoek zijn naar innovatie en de nieuwste meettechnieken kunnen steeds meer werkzaamheden solo uitgevoerd worden, zonder assistent. Wij streven te allen tijde naar de beste mix van flexibiliteit, productiviteit en nauwkeurigheid. Wij zien een goede samenwerking tussen de partijen als basis voor de kwaliteit van ons werk. Onze maatvoerders denken met u mee en gaan samen met u aan de slag.

Graag helpen wij u met uw volgende project. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte.

Wat is dat nu eigenlijk, dat maatvoeren & uitzetten?

Een maatvoerder houdt zich net als een landmeter bezig met geodesie. Oftewel met het doen van metingen op grond waar werkzaamheden verricht (gaan) worden. Ook verricht hij of zij metingen om landkaarten op te stellen of de grenzen van grond te bepalen. Binnen het vakgebied kunnen ook ruimten worden opgemeten die zich onder de grond of het water bevinden. Vaak gaan zij aan het werk voor onder andere overheidsinstellingen, ingenieursbureaus, landmeetkundige bureaus en aannemers.

Maatvoerders maken voor het inmeten van de grond gebruik van landmeetkundige instrumenten, zoals een total station, GPS of tachymeter. Maar hij of zij is niet alleen bezig met het meten. Onder de werkzaamheden valt ook het efficiënt en nauwkeurig verwerken van de verworven meetdata via software zoals dg DIALOG, CAD-applicaties, MicroStation, GIS en Move3. Daarnaast is een maatvoerder bezig met onder andere topografiemeting, revisiemetingen, hoogtemetingen, kadastrale grensreconstructies of het verkavelen van grond. In een senior of specialistische functie heeft een maatvoerder ook regelmatig een adviserende rol. Het verschil met een landmeter zit in de nauwkeurigheid van het werk. De werkzaamheden van de maatvoerder zijn meestal nauwkeuriger dan van een landmeter.