Over ons

Wie niet waagt..

Ingenieursbureau NEMEX is in 1998 opgericht door Jo Rijkers. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest voor onder andere de gemeente Rotterdam besloot Jo voor zichzelf te beginnen en zie daar: NEMEX Landmeten BV zag het daglicht. 

Wat destijds begon als een wilde gok, heeft zich ontwikkeld tot iets fantastisch. Want dit wilde idee, wel degelijk gebaseerd op een flinke portie kennis en ervaring, bleek een schot in de roos. Er is de eerste jaren sprake geweest van een heuse vliegende start van NEMEX en al snel kon er intern gewerkt worden aan een van de belangrijkste vragen: wat is NEMEX voor een organisatie en waar staan wij voor? Deze vraag werd als volgt beantwoord: 

“NEMEX bestaat uit een klein en vakkundig team, deze keuze is gebaseerd op het feit dat onze betrokkenheid en flexibiliteit naar de klant onze grootste troef is. De lijnen binnen NEMEX zijn en blijven kort, waardoor we zo optimaal mogelijk op vraag en aanbod in kunnen springen en in staat zullen zijn te allen tijde bij te sturen waar nodig”.

Gedurende de voorbije twintig jaar is er steevast vastgehouden aan dit ideaalbeeld met als resultaat dat onze organisatie uitgegroeid is tot een waardevolle partner voor vele opdrachtgevers uit zeer uiteenlopende vakgebieden. Onze inzet en ‘drive’ om dit ideaalbeeld te realiseren is misschien nog het beste af te lezen aan het feit dat de naam NEMEX een synoniem geworden is voor kwaliteit. Dit wordt onderstreept door het daaruit voortvloeiende kreet: “Eens een klant, blijft een klant”. Persoonlijk vinden we het mooi om te zien dat deze kreet keer op keer bevestigd wordt door onze opdrachtgevers.

Onze landmeetkundige diensten staan tegenwoordig zeer zeker nog altijd centraal. Echter volgen de (technologische) ontwikkelingen zich binnen ons vakgebied razendsnel op. Ook voor ons is het zaak te investeren in de laatste technologieën zodat we in staat blijven te voldoen aan de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers. Dankzij de omarming en implementatie van deze technologieën zijn zowel onze kennis als onze mogelijkheden sterk toegenomen. Dit heeft ertoe geleidt dat wij onze diensten en disciplines verder hebben kunnen uitbouwen en we steeds meer spreken over het aanbieden van “meetoplossingen”.

Naast de vakinhoudelijke standaarden zijn wij er ons bewust van dat er sprake is van een aantal thema’s (veiligheid, gezondheid, MVO, etc.) met een steeds groter aandeel in de keuze voor de partners en bedrijven waarmee uzelf graag associeert. Wij erkennen deze ontwikkelingen en hebben ons er op toegelegd de implementatie van deze thema’s te zien als speerpunten voor de toekomst.

Kansen en uitdagingen zijn er in overvloed binnen ons vakgebied. Het is onze taak ons iedere dag verder te specialiseren en ontwikkelen, zodat wij uw meetpartner kunnen zijn en blijven waar u op kunt vertrouwen. Dit blijven wij doen zonder compromissen op onze voornaamste krachten: onze kwaliteit en flexibiliteit.

Wij zijn NEMEX, uw meetpartner.

Ons team

Wilfred Vermeulen

"Naar de klant luisteren is een vak. Het denken in oplossingen en het zien van kansen is wat ik het liefst doe.”

Ward de Pagter

"De brug slaan tussen de koude cijfers en de relatie met de opdrachtgevers zie ik als een uitdaging.”

Peter Bekkers

"Geen meetuitdaging is me te groot. Ik bijt me graag vast in een project en laat pas los als alles perfect is.”

Koen Broeren

"Ik geniet iedere dag van ons afwisselende en uitdagende werk. Ons vak heeft vele gezichten, ik ontwikkel mezelf nog iedere dag.”​

Jo Rijkers

"Ik vind het fijn om met een klein vakkundig team te werken, omdat ik betrokkenheid naar mijn klanten en medewerkers het aller belangrijkst vind.”

Caroline Pijnenburg-Müller

"Ik ga iedere dag met plezier aan de slag. Ik ben graag van toegevoegde waarde met mijn kennis.''